Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Grand Bark 1a igen
2006/11/10 LONDON. Grand Bark har gjort det igen. Guld i International Spirits Challenge i London. Det är tredje året i rad whiskyn erövrar pris som världens bästa blended Scotch. Master Blender Thomas Kuuttanen är lycklig:
– Jag är enormt stolt och hedrad över det internationella erkännandet, guldmedaljerna och inte minst allt beröm från skotska kollegor i branschen.
Grand Bark är en blend med röksignatur, en av hemligheterna är ett fåtal byggstenar, jättemärkena blandar in ett 30-tal olika sorter för att få maltwhiskyn att räcka till. Med färre singelmalter i blenden blir profilen tydligare. Spännande är också att några droppar i varje flaska är 100 år gammal vrakwhisky bärgad från havets botten och köpt av Symposion för att användas i blenden (SS Wallachia sjönk utanför Skottlands västkust 1895).

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com