Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Caroline vinner Masterclass på Glengoyne
2006/07/12

PRISTÄVLAN. Caroline Stenman vinner två fribiljetter till Masterclass-turen på Glengoyne Distillery. Caroline visste att destilleriet ligger närmast Glasgow, att fyra versioner av malten finns på Systembolaget (10, 12, 17 och 21 år), samt att tuben som omsluter 10-åringen är grön. För Caroline med följe väntar whiskyprovning av Glengoyne 17 år vid foten av vattenfallet, presentation och analys av ’new make spirit’, ’in-depth’-rundtur på destilleriet samt besök i ett av lagerhusen, provning av tre fatprover och två grainwhiskies samt en spännande blendning-session i destilleriets nya luxuösa Sample Room. Med sig hem får hon sin egen blend i en 20 cl-flaska samt ett diplom och en bok.

 

Två friplåtar till Tasting-turen väntar Pär Caldenby, Robert Dahlberg, Markus Ifverberg, Craig Phillips och Carina Larsson. Piké-tröjor skickas till Magnus Lövenklev, Thomas Törnberg och Jörgen Jeppsson. Provarset (glas och vattenkanna) skickas till Mark Moloney, Peder Strand, Claes Malcolm, Mårten Thuresson och Malin Andersson. Stort grattis till er alla!

 

Förresten, missa inte ett av Skottlands mest besöksvärda destillerier, knappa timmen från Edinburgh eller Glasgow. Botanisera bland utbudet av rundturer på www.glengoyne.com.


 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com