Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Mackmyra tar in nya delägare
2007/16/3 SVERIGE. Mackmyra höjer insatsen för nya whisky-aktörer. Nu öppnas dörrarna för nya delägare. En nyemission av aktier behövs för att bekosta vidare expansion för monopolföretaget på den svenska whiskyscenen. 1000 nya intressenter sökes. Företräde ges till de 2000 befintliga ägarna, 1 aktie berättigar till köp av 5 nya. På köpet får man en kagge whisky på vänt.

– För tre år sedan vi erbjöd möjligheten att köpa aktier tillsammans med ett fat whisky och då blev det mycket uppskattat. Med tanke på företagets positiva utveckling tror vi att det finns ett stort intresse även nu. Dessutom ser vi gärna fler delägare inför den expansion vi planerar de kommande åren, säger Magnus Dandanell, VD och en av grundarna av Mackmyra Svensk Whisky.

Måhända säkrare pengar för den sugne whiskyspekulanten än att satsa på nya hästar som Box i Kramfors, å andra sidan är chansen att påverka mindre då Mackmyra är en mogen professionell aktör.


 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com