Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
CHIVAS-segrare korade
2007/23/4 PRISTÄVLAN. Jan Ekner i Malmö drog längsta strået i Whiskyspots pristävlan om Chivas. Ett luxiöst armbandsur från Chivas gör Jan till Skånes coolaste whiskyman. Jan visste att Chivas Master Blender heter Colin Scott – mannen som fått äran att kreera en egen blend, nämligen Chivas 18-åring. Bland svarsalternativen fanns också Jim Cryle som är fd Manager på The Glenlivet Distillery (en av ingredienserna i blenden) samt villospåret Richard Paterson, Master Blender hos konkurrenten Whyte & Mackay. Grosshandeln startade 1801, årtalet står på varje Chivas-flaska. Det var först 1836 James Chivas tog jobb i butiken för att 1857 ta över helt tillsammans med brodern John och grunda Chivas Brothers. Och faktiskt är det så att en flaska Chivas korkas ur varje sekund på vår jord.

Andra pristagare är Eric Westesson och Anders Carlsson som får varsitt cigarrfodral, samt Mikael Lindström och Håkan Berg som vinner varsin plånbok. Ett stort grattis till alla från Whiskyspot!Förresten, ladda hem vår provningsguide över Chivas och deras maltdestillerier: INSIDE Chivas. Där kan du läsa om och prova Strathisla, The Glenlivet, Longmorn, Aberlour, Glenallachie, Caperdonich. Ämnar du resa till Speyside är guiden en perfekt lathund inför stoppen, bättre att komma påläst till ett destilleri, då får du ut mer av besöket.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com