Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Glenglassaugh till Lettland?
2008/08/2 SPEYSIDE. Skotska maltdestilleriet Glenglassaugh är på väg att säljas till Östeuropa. Ryska affärsmän ingår i det Lettlandbaserade konsortiet. Ägaren Edrington begär 2-3 miljoner pund och har fört samtal med tre separata intresser det senaste halvåret.
Glenglassaugh stängde i november 1986 och köparen planerar att investera 2-3 miljoner pund för att sätta anläggningen på fötter igen. Förankringsmöten med lokalbefolkningen har hållits, drygt tio personer kommer att få jobb på destilleriet. Whiskyspots Henrik Aflodal kommenterar affären:
”Strålande nyheter att ännu en singelmalt räddas! Efter nystarten 1959 populär bland blenders men bara rankad som medelmåttig. Sällan utgiven som singelmalt, har inte riktigt dugt, ägaren hämtade tillochmed vatten med tankbil från Glenrothes en period för att hotta upp malten. Trodde aldrig att Glenglassaugh skulle ges en ny chans. Hoppas verkligen att de nya ägarna får till destillatet.”

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com