Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Benriach köper Glendronach
2008/10/9 SPEYSIDE. Independent-destilleriet Benriach köper Glendronach av Chivas Brothers. En gång stort varumärke i Allieds triad med Laphroaig och Scapa. Nu går whiskyn en ny vår till mötes, varumärket ska fräschas upp, få ny flaska och design. Till dags dato kommer malten från 12 till 33 år, den ålderssekvensen ändras säkert framöver. Destilleriet som grundades 1826 i Aberdeenshire har idag en årskapacitet på 1,4 miljoner liter. Entreprenörer Billy Walker (Master Blender med ett förflutet hos Burn Stewart) samt sydafrikaner Geoff Bell och Wayne Kieswetter köpte Benriach Distillery 2004, också från Chivas.
”Vi hoppas av köpet av Glendronach kommer att överraska och glädja whiskykonässörer världen över”, säger Billy Walker. ”Vi vill växa och kunde inte motstå förvärvet av Glendronach. Destilleriet har en lång förnämlig historia och passar bra in i vår portfölj. Glendronach är en slumrande gigant som inte passade in i Chivas framtidsplaner.”
Whiskyn tar sikte på Benriachs viktigaste marknader som UK, Tyskland, USA, Belgien, Sverige och Danmark bland andra.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com