Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Balvenie gynnar svenskt konsthantverk
2009/27/1 STOCKHOLM. Balvenie tar steget ut ur skuggan bakom kusinmalten Glenfiddich och sätter en konstnärlig akademi på banan i Sverige. Syftet med nybildade The Balvenie Academy är att främja svenskt hantverk. Akademin har utsett en jury under ordförandeskap av Jesper Aspegren, som årligen kommer att dela ut ett stipendium i samarbete med Svensk Form. Namnkunniga ledamöter är Konstfacks rektor Ivar Björkman, glasdesigner Erika Lagerbielke från Svensk Form, matglade skådespelaren Peter Harrysson samt journalisten Ulf Elfving. Första stipendiet ska delas ut till hösten och ska gå till en person vars hantverk stämmer överens med juryns kriterier och är i linje med The Balvenies hantverksmässiga anda. Juryn kommer att gynna tradition framför framtid. Det traditionella hantverket ska även innehålla ett nyskapande och nytänkande.

– Det är onekligen inspirerande att få ingå i en kompetent grupp som har till sin uppgift att främja svenskt konsthantverk, säger Jesper Aspegren. Den svenska konsthantverkstraditionen är som alla vet tung och betydande och värd all uppskattning. Varje år kommer Balvenie att bidra med stipendiesumman 25 000 kronor.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com