Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Fångad av soffa, räddad av whisky
2009/24/2 ENGLAND. En man fastklämd under en soffa i två dagar överlevde genom att smutta på whisky. 65-årige Joe Galliott i Somerset tappade orienteringen under ett strömavbrott och snubblade över sin soffa som välte och hamnade ovanpå honom. På grund av ryggproblem orkade han inte vräka 120-kilosramen över ända och fick ligga där i 60 timmar tills en granne skymtade honom genom gardinerna. Han uppger att en flaska whisky, som rullat inom räckhåll, höll honom igång.

– Hela soffan tippade över mig som en råttfälla, berättar Galliott. Jag smuttade på whiskyn och tänkte att det inte är så dumt.
En granne slog larm orolig för att gardinerna varit fördragna i två dagar. Galliott säger att han numera för säkerhets skull alltid har en flaska whisky bredvid soffan

(Källa: BBC News)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com