SPECIAL RELEASES: Alla destillerier i samma flaska!

0
46

Release | VÄRLDEN  I våras avslöjade Diageo innehållet i höstens Special Releases-släpp. Gamla trotjänare som en 37-årig Port Ellen och en ovanligt ung 34-årig Brora får sällskap av destillerier som Teaninich, Glen Elgin, Blair Athol, Convalmore och Caol Ila. Samt såklart 12-åriga Lagavulin. Kejsarwhisky i kollektionen är en 52-årig (!) grainwhisky från Port Dundas. Dyrast är Port Ellen för £2625.
Den sista tionde whiskyn avslöjades nu. Det blir en mix från alla aktiva maltdestillerier inom Diageo. Collectivum XXVII innehåller 28 maltwhiskies och är den fjärde NAS-utgåvan (no age) i serien. Karaktären är ”torr, nötig med rik chokladsmak och söta skalbeska toner.”
– Special Releases är årets höjdpunkt för oss på Diageo, säger PR-chef Nick Morgan. Serien speglar det rika fatlager våra blenders förfogar över.
Diageo har ju 9 miljoner fat i sina lager. Det mesta är öronmärkt för Johnnie Walker och andra blends men eftersom det är samma blender-gäng som gör båda sakerna kan man tänka sig att rara fat hålls tillbaka och reserveras för Special Releases.