Stefan får göra Innis & Gunn-öl

0
295

Ölbryggande | SKOTTLAND  Stefans bourbonfatslagrade pepparkaksstout vann Imagine & Gunn. Nu ska Stefan Skogh få åka över till Skottland och brygga sitt öl hos Innis & Gunn i Perth. Hans Winter Cookie Stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker fick flest röster av svenska ölälskare.

Över 300 entusiastiska ölälskare från hela Sverige skickade in bidrag till tävlingen Imagine & Gunn när den öppnade i slutet av september. De tävlande fick fria händer att skapa kreativa förslag på hur en öl ska bryggas, smaksättas och slutligen lagras på ekfat. Nio förslag valdes ut av en jury från bryggeriet och gick vidare till en öppen omröstning på Facebook. Nära 5 000 personer deltog i omröstningen. Stefan, från Strängnäs, vann med 22% av alla röster i tävlingen. Tvåa blev Robert Arnesson från Bergkvara och trea kom Peter Karlsson från Rävlanda.
– Det svenska folket har gjort sitt val. Receptet som Stefan har kommit på låter helt unikt, gott och superspännande. Det ska bli jättekul att träffa Stefan och brygga vinnarölen tillsammans med honom, säger Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Stefan Skogh, från Strängnäs i Södermanland, är 52 år och arbetar som murare. Öl är ett stort intresse som bara har växt de senaste 25 åren. Han är medlem i Mälardalens Brewing Company och på fritiden brygger han dessutom eget öl hemma i köket.
– Jag är otroligt glad över att ha vunnit. Det ska bli fantastiskt roligt att får åka till Skottland och träffa gänget som jag ska brygga min öl tillsammans med, säger Stefan Skogh.