Sport & Hälsa | VÄRLDEN  Är du en sån som går med stavar? Finfin motion. Man aktiverar överkroppen och förbättrar rörligheten. Särskilt populärt bland äldre. Nu finns stavar för finsmakare. WhiSki fyller du på med whisky innan promenaden. Var tjugonde minut är det dags att fylla på vätskedepåerna och stärka sig med en hutt. Promenaden blir ett nöje. Årets julklapp för alla aktiva människor som vill ha lite guldkant på motionerandet.

Staven rymmer 8 ounce whisky (ca 2½ dl). Självklart siktar WhiSki Poles in sig på partande ungdomar i pisterna. När man blir trött efter halva backen är det bara att stanna och pilla av korken och tömma bägaren. Handtaget är gjort av plast så det är ingen risk att läpparna fryser fast, påpekar tillverkaren. Och staven kan beställas i valfri längd, materialet är aluminium. Viktigt att komma ihåg är att korta personer får med sig mindre whisky, vilket kan uppfattas som diskriminerande. Skaparna heter Rob och Braden och kommer från Ohio i USA. De är ski junkies och är riktigt stolta över att ha skapat ”världens mest äventyrliga flaska.” På hemsidan kostar stavarna $129 men inför jul kan man köpa presentkort á $99 som gäller för leverans i januari.

WhiSki Poles började förstås som ett crowdfunding-projekt. Den kommersiella uppsidan är inte direkt uppenbar, det är mer en kul grej. Fast idén är ju förträfflig och egentligen strålande, vilken ski/whiskybum har inte trånat efter en välfylld whiskystav? Målet på $40 000 har redan överträffats, trots att det återstår 15 dagar av gängets Kickstarter-kampanj. Och det är här man beställer. Just nu erbjuds ett par stavar för $89 med fri frakt världen över. Vad väntar du på, slå till!